X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

3 x voordelen van stalen kozijnen

Stalen kozijnen waren in de jaren 60 al populair. Tegenwoordig kan je er ook op Pinterest en Instagram niet meer omheen. En dan weet je al genoeg, het is een trend! Stalen kozijnen passen in ieder interieur en geven je woning een stoere en elegante look. Wij zetten de grootste voordelen van stalen kozijnen op een rij:

Stalen kozijnen zijn sterk

Hout, kunststof of aluminium, welk ander materiaal kozijnen je nu ook hebt, sterker dan staal zijn ze niet. Het voordeel van sterke kozijnen is dat ze grote oppervlaktes kunnen dragen. Je ziet tegenwoordig vaak grote ramen in woningen. Een smal kozijn van staal kan dit gewicht moeiteloos aan. Ideaal voor een elegante look in huis waarbij je toch veel lichtval hebt. Zo omzeil je de grove en grote kozijnen en is je huis meteen voorzien van een echte eyecatcher.

Stalen kozijnen zijn tijdloos

Dat stalen kozijnen je huis meteen een andere look geven is duidelijk. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat stalen kozijnen tijdloos zijn. Vroeger zag je al ze in grote fabriekspanden en huizen. Het is geen trend die je over een aantal jaar niet meer ziet. Een investering op lange termijn dus! Mocht je liever lichte kozijnen hebben; het is mogelijk stalen deuren, wanden en kozijnen te coaten in iedere gewenste RAL kleur.

voordelen stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn onderhoudsarm

Het handige aan stalen kozijnen is dat je er weinig onderhoud aan hebt. Ons staal heeft namelijk een speciale poeder coating die zorgt dat het roestvrij blijft en waterafstotend is. Eén keer per jaar de stalen kozijnen afnemen met een vochtige doek is eigenlijk al genoeg. Bespaar jezelf dus de moeite en ga niet schrobben met bijtende schoonmaak middelen. Dat is niet alleen veel werk, het beschadigt ook nog eens het oppervlak.

voordelen stalen kozijn

Benieuwd of stalen kozijnen in jouw woning passen? Neem contact met ons op, we komen gerust bij je kijken wat de mogelijkheden zijn.