X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

5 x inspiratie om je hal bij de woonkamer te betrekken

Het is eerste wat je ziet wanneer je een woning binnenkomt. Je hal is letterlijk de entree tot je woning. Zonde dus om hier alleen een plek van te maken waar je voeten veegt, je jas ophangt en je schoenen uittrekt. Heb je er wel eens aan gedacht om jouw hal bij de woonkamer te betrekken? Met deze handige tips lukt het je zeker een sfeervolle hal te creëren. 

Kleuren doortrekken om de hal bij de woonkamer te betrekken

Heeft je woonkamer een warme uitstraling? Okergeel, bordeauxrood of misschien wel kobaltblauw? Trek dit dan door in de hal. Dit geldt ook wanneer je woonkamer strak witte muren heeft en antraciete details zoals een kunst, bloempotten, de bank of alleen de kussens hierop. De entree hoeft geen kopie te zijn van de woonkamer. Maar het straalt rust uit wanneer kleuren terugkomen. Heeft een rustige uitstraling voor jou geen prioriteit? Pak dan juist flink uit! Egaal groene muur in de woonkamer? Denk dan voor in de gang eens aan een gekleurde muur. Behang waar het groen terugkomt in bladeren, gecombineerd met felgele bloemen of knalroze flamingo’s bijvoorbeeld. Durf jij het aan?

De vloer doortrekken zorgt van één geheel

Welke vloer je legt is helemaal aan jou. Plavuizen, een houten visgraat vloer, laminaat, een gietvloer: wederom een kwestie van smaak. En ach, die stalen deur past écht bij elke vloer 😉 Houd er bij de vloer wel rekening mee dat drempels een no go zijn wanneer je twee ruimtes bij elkaar wil betrekken. Laat de vloer van de woonkamer doorlopen in de hal. Het maakt de overgang tussen de ruimtes vloeiend en zorgt voor het mooiste resultaat.

Planten in de hal en woonkamer

In de meeste interieurs zien we planten terug. De woonkamer, de keuken, slaapkamers… Toch wordt de hal vaak overgeslagen. Zonde! Want of of je nou een grote of kleine hal hebt: in bijna elke hal is wel plek voor groen en het geeft een warme eerste indruk. Pronkt er in de woonkamer een mooie grote monstera? Zet er ook een in de hal als je daar de ruimte voor hebt. Is je ruimte wat kleiner dan zijn leuke hangplantjes een goed en gezellig alternatief. Extra leuk als de potten terugkomen in het interieur van de woonkamer. 

Verlichting in de hal

Zijn de lampen in je hal in lijn met het interieur van je woonkamer? Dan heb je sfeer én eenheid te pakken. Maar je wilt natuurlijk ook dat verlichting praktisch is. De juiste verlichting  in combinatie met een mooie grote spiegel zorgen er immers voor dat je altijd tiptop de deur uitgaat of de woonkamer ingaat 😉 

Betrek de hal bij woonkamer met een Stalen tussendeur

Wat ons betreft niets zo mooi en praktisch als een stalen deur van de hal naar de living. Welke deur het beste bij jouw interieur past is een kwestie van smaak, maar ook een kwestie van meten. Kies je voor een enkele deur of is je hal groot genoeg voor dubbele deuren? Of misschien zelfs wel voor schuifdeuren? Vind je een scharnierdeur mooi, of val je voor onze taatsdeuren? Voor welke deur je ook gaat: stalen deuren zijn ideaal om woonkamer en hal bij elkaar te betrekken. Het maakt één geheel, laat licht door maar het meeste geluid ‘buiten’. 

Wil jij stalen deuren in jouw hal? Bekijk onze brochure voor meer informatie of neem contact met ons op! Je bent altijd welkom in onze showroom voor vrijblijvend advies.