X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Dit zijn de tuintrends van 2021

https://thuisinstaal.nl/blog/

De zomer staat voor de deur. Een mooie reden om de tuin klaar te maken voor gezellige middagen en fijne zomeravonden. Maar wat zijn eigenlijk de tuintrends van 2021? We zetten ze voor je op een rijtje.

Kleur in de tuin

Van warme aardetinten tot knalgroen -en oranje, en van donkergrijs tot natureltinten. Een goede basiskleur en een flinke kleurexplosie voor potten, meubels en accessoires maken jouw tuin of terras the place to be deze zomer.

Klimaatbestendig

Het klimaat verandert. De afgelopen jaren wordt het ene na het andere weerrecord verbroken. Nederland had twintig graden vorst in de winter en kreeg stormen Ciara en Dennis op bezoek. Een dikke laag sneeuw zorgde voor code rood en met een paar weken 35 graden wisten we niet waar we het zoeken moesten. Het lijkt erop dat deze extremen de komende jaren niet minder zullen worden. Tuintrends spelen hierop in. Beperk schade door extremen met goede waterafvoer, een bewaterinssysteem, voldoende schaduw, diepwortelende, water- en droogtebestendige beplanting en licht gekleurde tegels met een dichte, gladde bovenlaag -deze nemen minder vocht op en worden minder warm als de zon erop schijnt.

Ontstressen in de tuin

Dat veel mensen de afgelopen periode stress hebben ervaren is niemand onbekend. Reden te meer om van de tuin een plek te maken waar je volledig tot rust komt. Voor de een kan dat betekenen dat er een jacuzzi of sauna in de tuin komt, voor de ander werkt een makkelijke moestuin rustgevend. Heb je niet zo’n grote tuin? Ook in een hangmat of ligstoel kun je natuurlijk helemaal tot rust komen.

Tuintrends van 2021

Urban jungle

Woon je in een bruisende stad? Dan is er niets mooier deze te verbinden met de tuin. Dat kan met stoere materialen en uitgesproken planten. In de Urban Jungle tuin combineer je planten met stoere materialen zoals hout, staal en beton. Een stalen overkapping, betonnen plantenborders, een houten bar. Het ultieme gevoel van een jungle, maar dan in je eigen achtertuin. 

Thuiswerken in de tuin

We hebben het hier niet over de hovenier die zijn eigen tuin een keer aanpakt. We hebben het over thuiswerken zoals we dat door corona massaal deden en nog steeds veel doen. Thuiswerken hoort voor veel mensen bij het nieuwe normaal, niet zo gek dus om te investeren in een werkplek. De tuin kan een fijne plek zijn om een thuiswerkplek te creëeren. Denk aan een mooi schuurtje of tuinhuisje -lekker voor de winter als deze goed geïsoleerd is- of een heerlijke koele overkapping onder de bomen. Thuiswerken en toch genieten van de zomer en je prachtige tuin.

Meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina.