X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Interieurtrends van 2021

Wat zijn de interieurtrends van 2021? Wat zijn dé kleuren, stijlen en meubels voor dit jaar? Lees verder om ook ook dit jaar weer met jouw woning mee te gaan met de huidige woontrends! 

De wereld rond

Een van de interieurtrends van 2021 luidt: op wereldreis in je eigen huis. Een donkere basis zorgt voor een geborgen gevoel. Combineer diepe tinten als aardebruin of kanstanjerood met lichte tinten en zachte materialen. Maak jouw interieur werelds met meubels uit Afrika of Azië en Scandinavische accessoires. Met stalen deuren kun je zelfs een beetje New York in huis halen. 

Stalen scharnierdeuren en venster in Amersfoort

Donkerblauw en grijs

Wie donkerblauw in zijn interieur heeft, heeft geluk. Deze kleur blijft ook in dit jaar een trend. Terug van weggeweest is grijs. Vorig jaar pase, dit jaar niet weg te denken uit ons interieur. Grijze muren zijn langzaam in opmars, de betonlook lijkt populairder dan ooit. subtle gray, Muisgrijs, kiezelgrijs, antraciet of beton: alle tinten grijs horen bij de interieurtrends van 2021.

Lichte houtsoorten

Lichte houten tafeltjes, plantenpotten en krukjes staan natuurlijk prachtig bij een Scandinavisch interieur. Maar licht hout is ook met robuuste elementen van een industrieel interieur heel goed te combineren. Een lichte houten vloer, met zwart stalen deuren bijvoorbeeld. Hartstikke stoer!

Interieurtrends van 2021

De eyecatcher

Kies een item waar jij blij van wordt en zet dit in de spotlights! Dat kan van alles zijn: een grote plant, de open haard, stalen deuren of een kunstwerk. Style de rest van de ruimte om jouw eyecatcher heen. Blijf in dezelfde stijl, maar probeer te voorkomen dat je de eyecatcher   in het geheel blend. Het moet natuurlijk wel een ‘statement piece’ in de ruimte blijven. 

Duurzaam design

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. In interieurs zien we het steeds vaker, ook in 2021 is het weer een ware trend. Accessoires worden steeds vaker gemaakt van bioplastic of gerecyclede materialen. Waar dit eerder ging om kleinere spullen zoals vazen en servies, kun je tegenwoordig al stoelen van gerecyclede materialen krijgen. Voor een duurzaam design kun je natuurlijk ook denken aan het opknappen van oude meubels. Lekker rondsnuffelen bij een  Kringloopwinkel of Restore, langs de bouwmarkt voor schuurpapier, verf en kwasten en pimpen maar.

Meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina.