X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Interieurtrends voorjaar 2021

Het voorjaar is echt begonnen. Ga jij in jouw huis mee met de laatste trends? Lees dan verder, want dit zijn de interieurtrends voor het voorjaar van 2021.

Terug van weggeweest

De visgraatvloer is terug van weggeweest en hipper dan ooit. De vloer heeft een sjieke uitstraling en past bij uiteenlopende woonstijlen. Het leggen van een visgraatvloer is een aardige klus, maar het geeft je jaren woonplezier.

Interieurtrends voorjaar 2021

Eenvoud met Japandi

Rust en eenvoud brengen je interieur terug naar de basis. Japandi is een mix van Scandinavisch design en Japans minimalisme. Je ziet binnen deze woontrend veel ronde vormen, lichte tinten en zachte materialen terugkomen. Samen zorgen ze voor een ingetogen en serene sfeer. De basiskleur is wit, gemixt met beige, en lichte bruintinten. Meubels en verlichting van onbewerkt hout en zachte plaids of sierkussens met subtiele bewerkingen passen perfect binnen deze stijl.

Statement piece

Een ruimte met een opvallend pronkstuk die de aandacht trekt. Het toevoegen van een ‘statement piece’ is een geweldige manier om te pronken met je unieke smaak en een nieuwe dynamiek in een ruimte te brengen. Laat je pronkstuk echt opvallen tussen de rest van je interieur, door het strategisch te plaatsen. Een statement piece hoeft niet erg groot te zijn, zolang jouw eyecatcher de aandacht in de ruimte opvraagt zit je goed. Het is van belang dat je de rest van de ruimte niet te druk maakt, anders gaat jouw statement verloren in de ruimte.

Het voorjaar is echt begonnen. Ga jij in jouw huis mee met de laatste trends? Lees dan verder, want dit zijn de interieurtrends voor het voorjaar van 2021.

Haal buiten naar binnen

De natuur speelt een belangrijke rol in het interieur van nu. Bloemen en planten zijn onmisbaar in deze trend. Dit voorjaar kiezen we niet voor kleine kamerplanten, maar voor grote planten en bomen in huis. Verspreid ze door kamer, of zet ze als statement piece in een groep bij elkaar. Zelfs in de keuken, badkamer en op je werkplek zijn kamerplanten onmisbaar. Wil je ook buiten naar binnen halen, maar heb je geen groene vingers? Kies voor behangpapier met florale motieven of ga voor kunstbloemen.

Interieurtrends voorjaar 2021

Flexibel interieuroplossingen 

Thuiswerken hoort bij ‘het nieuwe normaal’. Hiermee hebben huizen meerdere functies gekregen. Werk en privé worden steeds meer gecombineerd. Flexibele interieuroplossingen horen hierdoor bij de huidige interieurtrends. Denk hierbij aan goed te dimmen verlichting en inklapbare bureaus. Maar ook design meubels horen hierbij. Een stalen kast of bureau staan bijvoorbeeld prachtig in elk interieur. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis.

Nieuw Nostalgisch

2021 is, net als vorig jaar, voor bijna niemand makkelijk. Veel mensen grijpen in moeilijke tijden terug naar ‘oud en vertrouwd’. Vintage is daardoor weer helemaal hip. Nostalgie haal je in huis met kunst of met vintage -ogende- meubels en accessoires. De jaren zeventig en tachtig gaan hand in hand met 2021.

Meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze projecten.