X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

‘De verwarming kan nu flink lager’

Een pikzwarte houten keuken, een woonkamer gevuld met moderne en vintage meubels en lichtspotjes met metalen omlijsting. Het interieur van het huis van Marianne Minne-van Delen staat bol van de metaalachtige details. Industriële uitingen die prachtig passen bij haar Scandinavische inrichting. Toch zijn het de twee stalen deuren die de toon zetten. “Ze maken mijn interieur af. Ook als het aankomt op praktische voordelen als geluidsdemping en energiebesparing.”

“Kun je binnen drie weken twee stalen deuren plaatsen?” Met die vraag belde Marianne ons op. Ze zat midden in de verbouwing van haar nieuwe woning in Barneveld en deed op Pinterest inspiratie op voor haar huis. Op het social media kanaal stuitte ze op de stalen deuren en ze was op slag verliefd. Via kennissen kwam ze met ons in contact. Volmondig gaven we een ‘ja’ als antwoord. Die deuren gingen er komen, binnen die drie weken.

stalen deuren barneveld project

Makkelijk uit handen geven

Marianne geeft onze monteurs meteen de sleutel van haar huis. “Thuis in Staal kon zo aan de slag wanneer hen dat uitkwam. Heerlijk was dat, voor beide partijen wel. Ik kon hen alles uit handen geven.” Het moment dat Marianne thuiskomt, weet ze nog goed. “Dat was echt een ‘wow’. Mijn hele huis was nog leeg en alleen de stalen deuren hingen erin. Echt een eyecatcher. Mijn huis leek er ook meteen een stuk groter door. Ik had een afscheiding die twee aparte ruimtes creëerde, maar tegelijkertijd een open geheel door de grote glasoppervlakte in de deuren.”

Stalen deuren eerst

Dat Marianne de deuren als allereerst in haar huis plaatst, is een bewuste keuze. “Dat was puur om eventuele schade aan plafond of muren te voorkomen. Op het moment van plaatsen was er alleen nog maar gestuct. Na plaatsing kon de stukadoor nog het een en ander bijwerken en daarna ging de schilder aan de slag. In dat opzicht was het perfect om de deuren zo tijdens de verbouwing te plaatsen.”

stalen deuren project

Maatwerk tot in detail

“Thuis in Staal dacht het gehele proces fijn mee. Zo wilde ik een net wat andere deur dan de standaard stalen deur. Ik wilde het staal in het midden van de deur smaller dan de stalen omlijsting. Thuis in Staal had dit nog nooit op deze manier gemaakt, maar dat was geen enkel probleem. Het eindresultaat is echt heel mooi, net even wat slanker.” En dat niet alleen. Doordat de deuren naadloos op elkaar aansluiten, werken ze ook nog eens als een goede demper van geluid. “Ik kan rustig in de keuken werken, terwijl mijn man in de woonkamer speelt met de kinderen.”

Energiebewust door staal

Het dempen van het geluid uit de woonkamer is niet het enige voordeel. Ook kan Marianne nu de verwarming in haar woonkamer terugdraaien. “De stalen deuren houden de warmte uit de keuken perfect binnen. Hierdoor kan ik de verwarming in de woonkamer uitzetten. Heerlijke temperatuur in de keuken, lagere temperatuur in de woonkamer. Omdat ik veel in de keuken zit, stook ik dus niet meer in de woonkamer. En dat scheelt in mijn energierekening.”

stalen klapdeuren

Trots op het staal

Stalen deuren zijn een investering. Voor Marianne was dat geen reden om er over te twijfelen. “Ondanks dat de deuren op dit moment echt een trend zijn, denk ik dat ze een tijdloos karakter hebben. Het is inderdaad een investering, maar over 10 jaar vind ik ze echt nog wel heel mooi. Als ik de matzwarte kleur zat word, verf ik ze toch gewoon wit of rood? Voor nu ben ik erg trots op mijn deuren. Als ik bij wijze van spreken nu mijn huis te koop zou zetten, zou ik in de beschrijving expliciet ‘stalen deuren’ noemen. Reken maar dat dit een pluspunt is. Maar nu verkopen, echt niet, ik zit er per slot van rekening pas net in.”


Like Thuis in staal op Facebook of volg ons op Instagram en mis niets!

Maak een afspraak bij de grootste stalen deuren showroom van Nederland - plan je bezoek