X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

“Opeens praten mensen over deuren”

Middenin de Westergouwe in Gouda staat het droomhuis van Olaf en zijn gezin. Een huis met een fantastisch open karakter, volledig volgens de moderne designstijl gebouwd. Strakke lijnen, witte muren en donkere tinten. Een perfect interieur om elementen extra uit te lichten. En hoewel een stalen deur van ons daar geen specifiek interieur voor nodig heeft, springen de stalen deuren hier wel mooi uit!

Bij binnenkomst valt meteen het vele licht op in het huis. Enorme glazen puien geven aan alle kanten zicht op de tuin en geven het huis een open en transparant karakter. Iets wat ze in het hele huis wilden benadrukken. Ook in de deuren. “Voor de gang naar de woonkamer, hadden we onze zinnen gezet op een grote glazen deur, zodat we meteen de woonkamer en tuin in konden kijken. In eerste instantie was het een taatsdeur uit één stuk glas met stalen rand, maar eenmaal in huis bleek de draaihoek van deze brede deur te groot. Dit was een flinke tegenvaller, maar gezien de cruciale plek tussen hal en woonkamer moesten we een alternatief bedenken wat evengoed spectaculair zou zijn. We kwamen, met behulp van Thuis in Staal, uit op een dubbele stalen taatsdeur met drie grote vlakken per deur. Net iets minder glas, maar wel hetzelfde idee.”

stalen deur

Telefoon vol inspiratie

“Het was meteen duidelijk dat Thuis in Staal verstand had van zaken. Toen we uitlegden wat onze wensen waren, begon hij meteen te schetsen en liet hij voorbeelden zien via zijn telefoon. Vooraf hadden wij al een deur in gedachten, maar naarmate het gesprek vorderde ontstond er een totaal andere deur. Anders, maar beter. Ik vind dit persoonlijke contact echt een meerwaarde, want hierdoor ontdekten we dat er veel meer mogelijk was dan dat we dachten.”

Zelf de stalen deuren stijlen

“Ik vond het leuk om te zien dat alles onder één dak zit bij Thuis in Staal. Van advies tot productie en plaatsing. Hierdoor konden wij zelf de kleurspecificaties bepalen voor het staal, zodat de deur matcht met onze raamkozijnen. Een kleine zes weken later hing de deur al in ons huis, volledig op maat gemaakt.”

 

“De deuren zijn een sieraad voor ons huis”

 

Intieme ruimte met open karakter

“Mijn vrouw stuurde mij na de plaatsing een foto van de deuren. Dat was echt een ‘wauw’. Vroeger was alles één ruimte, nu hadden we opeens een intieme ruimte. Zonder ruimte en transparantie te verliezen. Een deur is vaak noodzakelijk, maar dat betekent niet dat ze niet mooi kunnen zijn. De stalen deur is echt een sieraad voor ons huis en dat vindt onze visite ook. Het grappige is dat mensen nooit wat zeggen of vinden over een deur. Een deur is een deur. Nu opeens niet meer.”

Wil je meer zien van Olaf zijn woning? Er staat een video van zijn woning online.

stalen deur

Meer verhalen van klanten? Alle ervaringen lees je hier.


Like Thuis in staal op Facebook of volg ons op Instagram en mis niets!

Maak een afspraak bij de grootste stalen deuren showroom van Nederland - plan je bezoek