X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen scharnierdeur in Amsterdam

Vraag offerte aan op basis van dit project

Paul en Maritza betrokken tien jaar geleden met hun kinderen een nieuwbouwwoning in Ijburg, Amsterdam. Door het gebruik van veel wit, blinde en stalen deuren toverden ze de begane grond om tot een waanzinnige loft. Strak, ruimtelijk en modern.  

Verhuizen naar Ijburg

Dichtbij de stad, aan het water, plek voor een steiger, een garage en een tuin op het zuiden. Dat waren de wensen van Paul en Maritza toen ze op zoek gingen naar een woning voor hun gezin. Ook wilden ze meer ruimte dan in hun voormalige woning in de binnenstad. Zij vonden hun droomhuis in Ijburg. ‘Deze vinexwijk heeft in Amsterdam niet bepaald een populaire naam. Onterecht wat ons betreft. Wij vonden er juist alles waar we van droomden.’ 

We hadden het verkeerd ingeschat

Ze kochten het huis in 2007 en moesten toen nog drie jaar wachten op de verhuizing. Toen het eindelijk zover was, bleek het toch niet helemaal te zijn zoals zij hadden verwacht. ‘Zoals vaak bij een nieuwbouwwijk was er beperkte ruimte voor eigen inbreng. Natuurlijk mochten we zelf een keuken, badkamer en toilet uitzoeken en hebben we wat muurtjes weg kunnen laten. Maar veel meer hadden we niet in te brengen. Op dat moment dachten we ook dat dat voldoende was. Achteraf blijkt dat we dat verkeerd hadden ingeschat.’

Verbouwing van de begane grond

Het echtpaar besloot alsnog te gaan verbouwen om van hun huis nóg meer hun droomhuis te maken. ‘We wilden van de begane grond als het ware één grote loft maken: strak, modern, licht, ruimtelijk. En dat is zeker gelukt. Na de verbouwing is het echt helemaal naar onze smaak. In de lange witte muur in de kamer zijn dichte deuren zonder grepen geplaatst. Doordat de deuren ook wit zijn vallen ze heel mooi weg. Hierdoor lijkt het als één lange, strakke muur. Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet oogt als de binnenkant van een grote witte doos, wilden we een stalen deur van de woonruimte naar de hal. Het glas in deze deur zorgt meteen voor veel licht in de kamer.’

Stalen scharnierdeur

Een stalen deur met een hoogte van 3,75 meter maken en plaatsen bleek nog niet zo makkelijk. ‘We zijn erg veel bedrijven af gegaan en er zijn ook aardig wat bedrijven bij ons langs geweest. Maar het leek niet mogelijk deze hoogte uit één stuk staal te halen. Daar kwam bij dat bijna al deze bedrijven een stuk plint moesten verwijderen om de deur te plaatsen. Dat stond ons nogal tegen. Gelukkig bleek Thuis in Staal hierin verder te zijn. Zij konden deur die wij voor ogen hadden wel verwezenlijken. En door een kleine hoekje uit de de deur te laten kon onze muur in tact blijven. Wel zo fijn!’

Het eindresultaat

Alles in de zogenoemde loft van Paul en Maritza is nu tot in detail op elkaar afgestemd. Hoge plafonds, de greeploze blinde en hoge stalen deuren. Witte keuken, muren en meubels. Houten vloeren en kleurrijke schilderijen. ‘De ruimte is prachtig geworden, de stalen scharnierdeur is de eyecatcher. Dat merken we vooral aan het feit dat visite altijd meteen die deur bewondert en we er veel complimenten over ontvangen. Zelf ben ik er ook nog altijd van onder de indruk. De woning is nu eindelijk echt af.’