X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen scharnierdeuren in Zeist

Vraag offerte aan op basis van dit project

Met stalen scharnierdeuren, een gietvloer, een kookeiland én een geheel eigen stijl maakten Sara en Klaas de Win van hun jaren dertig woning in Zeist een echt droomhuis.

Verhuizen of verbouwen

Voor Sara en Klaas was de keuze tussen verbouwen en verhuizen niet zomaar gemaakt. ‘We woonden al bijna tien jaar in dit huis en onze oudste dochter was inmiddels ook al 10 jaar. We kregen daardoor andere wensen voor ons huis. Met speelgoedkeukentjes, een kinderhoekje en overal speelgoed straalde ons huis ‘kinderen’ uit. Nu werd het tijd dat we een ‘volwassen’ huis kregen. Om dit huis aan onze nieuwe wensen te laten voldoen, moest er flink wat gebeuren. We hebben serieus overwogen te gaan verhuizen. Uiteindelijk besloten we, met name door de huidige huizenmarkt, toch voor een verbouwing te gaan.’ 

Stalen scharnierdeuren in Zeist

Een goede basis

De verbouwing van het huis van Sara en Klaas duurde meer dan drie maanden. Al die tijd woonde het stel met hun drie kinderen op de eerste verdieping. ‘We waren van mening dat áls we gingen verbouwen, we het goed moesten doen. Ook al hield dat in dat het een paar maanden flink behelpen was. Goed betekende dat er in ieder geval een nieuwe vloer, nieuwe keuken en stalen deuren tussen de woonkamer en keuken moesten komen. De basis verander je immers niet zomaar weer even.’ 

Een eigen stijl

Op interieurgebied is Sara haar motto ‘less is more’. Dat is terug te zien in het nieuwe interieur. ‘Ik hou niet van al teveel poespas in huis en hou er mijn eigen stijl op na. Dat is niet één bepaalde stijl. Ik geloof dat als je alles wat je koopt zelf mooi vindt, het uiteindelijk één mooi geheel wordt. Ook als dat heel kleurrijk is. Wel vind ik het slim om de basis tijdloos te houden. We gingen voor een lichtgrijze gietvloer en een witte keuken. Om extra ruimte te creëren kozen we voor een aanrecht tegen de wand én een kookeiland. Met de grote eettafel tegenover het kookeiland is het een hele prettige leefkeuken geworden.’

Stalen scharnierdeuren in Zeist

Stalen scharnierdeuren als finishing touch

‘We wilden deuren tussen de woonkamer en de keuken zodat we ons af en toe kunnen afzonderen van elkaar. Het is fijn als Klaas en ik in de keuken zitten, we door de deuren geen last hebben van de televisie die voor de kinderen aanstaat in de woonkamer.’ De verbouwing van de benedenverdieping was al klaar, toen de stalen scharnierdeuren nog geplaatst moesten worden. ‘Dat hadden we bewust zo gepland. Maar het was wel even spannend. Alles was nu al zo mooi, zouden de stalen deuren niet to much worden? Gelukkig was dat zeker niet het geval. Sterker nog, de deuren waren net de finishing touch dit nog ontbrak in huis.’ 

Met het oog op de toekomst

Sara, Klaas en hun kinderen zijn na de verbouwing weer dolgelukkig met hun huis. ‘Elke keer als ik de trap af kom word ik weer gelukkig van de woonkamer en keuken. Dit wil niet zeggen dat we het plan hebben oud te worden in dit huis. De toekomst houden we graag open. De vloer, keuken en stalen scharnierdeuren zorgen niet alleen voor een prachtig interieur. Doordat ze tijdloos en van goede kwaliteit zijn, is het ook een hele goede investering.’