X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen schuifdeuren in Oosterbeek

Vraag offerte aan op basis van dit project

In dertig jaar tijd huurden, kochten en verhuurden Rob en Ellen hun Villa in Oosterbeek. Bijna vérkochten ze het ook. Door met stalen schuifdeuren de woning te splitsen, kon van de bovenverdieping het perfecte appartement voor hun terugkerende dochter gerealiseerd worden. Het te koop bord werd uit de tuin gehaald.  

Van huurders naar kopers

Ellen en Rob begonnen dertig jaar geleden in de oude Villa als huurders van de eerste verdieping. ‘Het huis telt drie verdiepingen, wij huurden de middelste. Toen de eigenaar van het pand in 1992 de villa te koop zette, kochten onze onderburen de benedenverdieping en wij de middelste én de bovenste verdieping. Dit was de plek waar wij van partners een getrouwd stel werden en een prachtig gezinnetje stichtten.’

Alle huizen vielen in het niet

Met tweederde van een woning van 1650 kubieke meter, had de familie ruimte genoeg. Toch misten Ellen en Rob nog iets. ‘We wilden heel graag een tuin. Fijn voor onszelf maar vooral voor onze kinderen. Ook wilden we heel graag een hond. We wonen in een prachtige bosrijke omgeving. Wandelmogelijkheden genoeg, maar het is toch fijn als een hond ook thuis lekker naar buiten kan. We gingen op huizenjacht, maar alle huizen vielen in het niet bij onze huidige woning. We kwamen erachter dat we écht niet weg wilden, dus het werd tijd om met onze onderburen te praten. Uiteindelijk hebben we hen in 2001 uitgekocht, sindsdien is het hele huis van ons.’

Stalen schuifdeuren in Oosterbeek

Stalen schuifdeuren voor privacy

Toen de kinderen van Ellen en Rob volwassen waren, woonden Ellen en Rob zelf op de onderste verdieping. Een van de kinderen had hun ouderlijk huis al verlaten, hun dochter woonde met haar toenmalige vriend op de middelste verdieping en de jongste op de bovenste. Toen ging de dochter uit huis, een appartement gekocht samen met haar vriend. De middelste verdieping bleef leeg achter. Na een tijdje hebben we met pijn in ons hart ons huis te koop gezet, het was te groot geworden voor ons.’ Toen de relatie van hun dochter stuk liep, werd het te koop bord snel weer uit de tuin gehaald. ‘Ze wilde dolgraag weer naar huis komen, dus betrok zij de middelste verdieping weer. We zaten wel allemaal in een andere fase. Een fase waarin wij én onze dochter echt een eigen woning wilden. We gingen op zoek naar stalen schuifdeuren om de verdiepingen van elkaar te scheiden en toch het authentieke van de woning te bewaren.’

Stalen deuren houden de hal gracieus

De stalen schuifdeuren zijn geplaatst in de hal. Aan de ene kant bevindt zich de trap naar boven, aan de andere kant de toegang tot het huis van Ellen en Rob. ‘Het zou zonde zijn dichte deuren te plaatsen in zo’n gracieuze, brede en hoge gang. Het glas van de deuren zorgt ervoor dat de hal nog steeds open en groot oogt. Het staal is stoer en solide en staat in prachtig contrast met de oudheid van ons huis. Een groot bijkomend voordeel van de deuren is dat het ‘s winters de warmte binnenhoudt en ‘s zomers de koelte.’

Samenwerking met een glasbedrijf

Boven de stalen schuifdeuren bevindt zich een sierlijk omrande boog. Dé uitdaging voor Thuis in Staal. ‘We hebben met elkaar veel overlegd hoe we dit dicht konden krijgen zonder het sierlijke weg te nemen. Uiteindelijk zijn we tot een perfecte oplossing gekomen: Thuis in Staal en een glasbedrijf hebben de handen ineen geslagen en hebben samen voor een prachtig, perfect op maat gemaakt, raam boven de stalen de deuren gezorgd. Het eindresultaat voldoet aan al onze verwachtingen: we hebben er onze dochter, onze privacy én de charme van de villa mee behouden.’

Stalen schuifdeuren in Oosterbeek