X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen wand en taatsdeuren in Barneveld

Vraag offerte aan op basis van dit project

Een eeuwenoude kerk in Barneveld is het kantoor van creatief marketingbureau Code Blauw. De kerk uit 1888 is compleet omgetoverd tot kantoor. Het interieur is een mix van modern, groen en een tikkeltje Scandinavisch. Inclusief een stalen wand en taatsdeuren van Thuis in Staal!

Eigenaren Rick Uyterwaal, Sander van den Brink en Sjoerd Jansen hadden al een tijdje het pand op het oog. ‘Dit pand zagen wij echt als ons droomkantoor. Toen we de kans kregen om deze droom werkelijkheid te maken, dachten we gelijk: dit moeten we doen!’. 

Unieke combinatie van historie en modern

Het vorige kantoor was er al een om van te dromen, maar toen de kerk in de Nieuwstraat in Barneveld vrijkwam wisten de drie het gelijk: dit is hun toekomstige pand. ‘Een pand middenin het dorp, met een mooie historie en die je kan omtoveren tot iets bewonderingswaardig. Wie wil dat nou niet? Wij waren direct verkocht. We hebben wel flink moeten verbouwen. Van het maken van een bar, vloerverwarming leggen, stucen tot het plaatsen van een stalen wand en taatsdeuren. Het was even doorbijten, maar het resultaat is helemaal naar onze wens. De combinatie van het oude karakter van de kerk en onze eigen twist is ontzettend goed uitgepakt’, vertelt Sander.

stalen wand taatsdeuren Barneveld

Open uitstraling

Hij omschrijft de bedrijfscultuur binnen het creatieve marketingbureau als open en toegankelijk. Dit was iets wat ook moest terugkomen in het interieur van de kerk. ‘We delen allemaal onze ideeën met elkaar, houden van korte lijntjes en kunnen snel schakelen. Daarom werken we allemaal ook in dezelfde ruimte, zodat we snel naar elkaar toelopen om iets te bespreken. Die openheid in ons werk vertaalt zich terug in het interieur van ons kantoor. Er ligt een lichte visgraat vloer, er is altijd veel daglicht, de muren zijn wit en het belangrijkste: de stalen wand en de taatsdeuren. Hiermee creëren we afgesloten ruimtes, maar blijven alle ruimtes toch met elkaar verbonden. Zo behouden we die open sfeer.’

Praktische voordelen

De stalen wand en taatsdeuren zien er stijlvol uit, maar zijn ook vanwege praktische voordelen geplaatst. ‘De stalen wand en taatsdeuren maken het eenvoudig om een ruimte af te sluiten. Zonder het hokkerig te maken. Daarnaast werkt het perfect als geluids afscheiding. Als we een overleg hebben in onze vergaderruimte heeft niemand daar last van op kantoor en als we een belletje willen plegen kan je gemakkelijk naar de bar lopen. Ook zonder iemand verder te storen. Daarnaast zijn er een aantal echte koukleumen op kantoor. De stalen wand en taatsdeuren zorgen ervoor dat zij het niet te koud krijgen. De warmte wordt namelijk vastgehouden in ons kantoorgedeelte. Erg handig!’

stalen wand taatsdeuren Barneveld

Jarenlange samenwerking

Bij het vorige kantoor van Code Blauw had Thuis in Staal al fantastische deuren, bureaus en een overlegruimte met staal en glas ontworpen en geplaatst, maar ook bij het kantoor aan de Nieuwstraat in Barneveld is Thuis in Staal weer creatief geweest met het ontwerp en de plaatsing. ‘Het pand is natuurlijk relatief oud. Dit brengt ook de nodige uitdagingen en problemen met zich mee. Zo moet je rekening houden met draagbalken, de staat van de muren, de vloer. Noem maar op. Doordat ze bij Thuis in Staal precies weten waar ze het over hebben is het hele proces goed verlopen. Ze zijn creatief omgegaan met de mogelijkheden en hebben met precisie alles geplaatst. Het eindresultaat is daardoor prachtig geworden. Iedereen die bij ons binnenkomt blijft zeggen dat we zo’n fantastisch mooi pand hebben. Hier kunnen we het alleen maar mee eens zijn.’