X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Een nieuwbouwwoning met een nostalgische uitstraling, vlakbij de scholen en sportverenigingen van de kinderen. Brigitta en Peter hoefden niet lang na te denken toen dit project in Nootdorp van start ging. In januari betrokken zij hun splinternieuwe twee-onder-een-kapwoning. 

Van Den Haag naar Nootdorp

Peter en Brigitta woonden in het altijd bruisende Den Haag, maar wilden graag naar een rustigere plek. ‘Den Haag en Nootdorp liggen heel dicht bij elkaar, je bent in nog geen tien minuten van de ene naar de andere plaats. Toch maakt de verhuizing voor ons een wereld van verschil. Niet alleen wonen we nu in een rustige wijk en dichtbij scholen en sportverenigingen, ook wonen we nu veel dichter bij vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen.’

Huiselijke sfeer

De woonkamer van Brigitta en Peter loopt in een U-vorm en is met 64 vierkante meter niet klein. ‘Onze leefruimte is groot. Door meerdere gezellige hoekjes te maken wilden we hier toch een knusse, huiselijke sfeer creëren. Je komt via de hal, door de stalen taatsdeur, binnen in de ‘onderkant van de U’. Daar pronkt onze prachtige zwarte buffetkast met rechts daarvan de eethoek. Aan deze kant van de U hebben we een zitje met een fijne bank. Dit is echt een plekje waar je je heerlijk even terug kan trekken met een goed boek. Aan de andere kant van de U bevindt zich onze woonkamer, het bruisende gedeelte ’ 

Stalen taatsdeur 

Het idee van een stalen deur werd opgedaan bij vrienden. ‘Ik had op Pinterest al aardig wat stalen deuren gezien en gepind, maar was nog nergens zeker van. Toen we bij vrienden kwamen en de stalen deuren in het echt zagen waren Peter en ik allebei verkocht. Dát wilden we! Stoer, klassiek en praktisch. Met een stalen deur konden we de woonkamer afsluiten van de hal en toch het licht bewaren.’ 

Een stalen deur is niet alleen mooi

Niet alleen is de stalen taatsdeur heel erg mooi, het is ook nog eens zeer praktisch. ‘Onze hal is ontzettend hoog. Dat is heel erg gaaf, maar als we die niet af kunnen sluiten stoken we in de winter om de hele hal te verwarmen. En dat is natuurlijk zonde. We keken in eerste instantie vooral naar wat we mooi vonden en wat mooi past bij de meubels, de andere deuren en onze houten visgraat vloer. Daarnaast besteedden we ook aandacht het praktische aspect. Zo wilden we bijvoorbeeld eerst zeker weten of het ‘puberproof’ was en konden we ook voor dubbele taatsdeuren gaan. Dat hebben we ook wel even overwogen. Maar aangezien de deuren nagenoeg altijd gesloten zullen zijn, kozen we voor een enkele deur. Daarnaast wel een stalen wandje, in dezelfde stijl als de deur.’

Eigen ontwerp

Een drievlaksdeur passeerde de revu, maar het was niet helemaal wat Peter en Brigitta zochten. ‘We vonden de drievlaksdeur niet zo goed passen bij de andere deuren in huis. Die zijn zwart en hebben een licht klassieke uitstraling. Met behulp van de expertises van Thuis in Staal hebben wij uiteindelijk de deur en wand zelf ontworpen. De stalen taatsdeur en stalen wand hebben nu meerdere vlakken, in meerdere afmetingen. Hierdoor doet het een beetje denk aan glas-in-lood, het neigt dus net iets meer naar het klassieke. Precies wat we zochten!’