X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen deuren combineren met vloerverwarming, kan dat?

Zijn stalen deuren en vloerverwarming met elkaar te combineren? En wat zijn dan de aandachtspunten? We geven je antwoorden op de veelgestelde vragen. 

Vloerverwarming bij een stalen deur, is dat mogelijk?

Vloerverwarming en stalen deuren zijn zeker met elkaar te combineren. Waar je voor het plaatsen van de deuren of het leggen van de leidingen rekening mee moet houden, hangt af van twee factoren: 

  1. Is de vloerverwarming al gelegd?
  2. Welke type deur wordt geplaatst?

 Vloerverwarming bij een scharnierdeur

Bij een scharnierdeur bevinden de scharnieren zich in het kozijn. Hier hoef je dus geen rekening te houden met het leggen van leidingen in de vloer. 

Vloerverwarming bij een schuifdeur

In principe hoeft je ook bij schuifdeuren geen rekening te houden met vloerververwarming. Een schuifdeur wordt bevestigd aan de muur of het plafond. Op de vloer wordt wel een kleine geleider geplaatst, maar deze vormt geen bedreiging voor de leidingen van de vloerverwarming..

Vloerverwarming bij een taatsdeur

Bij het plaatsen van een taatsdeur is het belangrijk rekening te houden met de vloerverwarming als deze er al ligt, maar ook als deze nog geplaatst moet worden. De scharnierpunten van stalen taatsdeuren bevinden zich in de vloer en het plafond. In het plafond wordt een stalen plaatje bevestigd waardoor de scharnierpin kan draaien zonder het plafond te beschadigen. Op de vloer wordt een vloerplaatje geplaatst. Dit vloerplaatje draagt het gewicht van de deur en moet stevig worden bevestigd. We gebruiken daarom vaak lange pluggen en schroeven. Om die te kunnen plaatsen zal er zo’n 3,5cm in de vloer geboord moeten worden. Ligt de vloerverwarming precies ter hoogte van het scharnierpunt? Dan gebruiken wij een speciaal plaatje waardoor we maar 1,5cm in de vloer hoeven te boren! Zo kan je een taatsdeur dus prima combineren met vloerverwarming. 

Moet de vloerverwarming nog gelegd worden?

Ga je vloerverwarming leggen en weet je al waar de stalen deuren komen? Houd dan zo’n 10 tot 15 centimeter vanaf de kant ruimte vrij. Dan zitten wij met boren altijd goed. Uiteraard zullen wij dit ook met je bespreken tijdens het traject.

Is de vloerverwarming al gelegd?

Omdat we natuurlijk niet door leidingen willen boren, kunnen stalen taatsdeuren alleen worden geplaatst als duidelijk is waar de vloerverwarming ligt. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. We nemen tijdens het monteren apparatuur mee, waarmee precies te bepalen is waar de vloerverwarming zich bevindt. Zo kunnen we om de leidingen heen werken. En zoals we hierboven al vertelden: Ligt de vloerverwarming precies ter hoogte van het scharnierpunt? Dan gebruiken wij een speciaal plaatje waardoor we maar 1,5cm in de vloer hoeven te boren! Zo kan je een taatsdeur dus prima combineren met vloerverwarming. 

Wil jij ook stalen deuren in jouw interieur? Bezoek onze showroom of neem contact op.