X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Verschillende typen stalen deuren

Als je stalen deuren aanschaft is het goed om te weten welke deur het beste bij jou en je woning past. We zetten verschillende typen stalen deuren voor je op een rij. Om de keuze nog makkelijker te maken geven we je voorbeelden en uitleg over het verschil in deze deuren. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen welke deur je het mooiste vindt.

Taatsdeur

Bij een taatsdeur bevinden de scharnierpunten zich zowel in de vloer als in het plafond. Dit maakt het mogelijk de vloer en het plafond tussen twee ruimtes door te laten lopen. Om dit te realiseren, bouwen wij een mechanisme in de vloer of deur. De scharnierpunten bevinden zich niet helemaal aan het uiteinde, maar op ongeveer een vijfde van de deur. Hierdoor opent de deur naar twee kanten tot negentig graden. Een taatsdeur valt niet in een kozijn, waardoor er altijd een minimale ruimte overblijft. De kans dat je kinderen hun vingertjes tussen de deur krijgen is zeer klein.

Verschillende typen stalen deuren

Scharnierdeur

Een scharnierdeur opent naar één kant. Deze deur sluit naadloos af in een kozijn of, in geval van dubbele deuren, met de andere deur. Niet alleen goed voor isolatie en tegen geluid, je kunt  de deur ook voorzien van een slot. We lassen de scharnieren van de deur aan een nieuw kozijn, passend bij de stijl van je deur. Aan het kozijn bevestigen we vervolgens een sluitstrip waar de deuren tegen sluiten. Hier verwerken we handige magneten in, zodat de deuren goed sluiten. Niet alleen een praktische, maar ook nog eens een heel stijlvolle oplossing! 

Verschillende typen stalen deuren

Enkele binnendeur

De enkele binnendeur, taats en scharnier, is functioneel en stijlvol. Het staal met glas geeft je huis een stijlvolle upgrade en laat veel licht door. De enkele binnendeur is een heel gangbare optie, plaatsen van deze variant kan namelijk in de meeste huizen zonder grote aanpassingen. Blijkt een verandering toch nodig? Geen probleem, wij maken alles op maat. 

Verschillende typen stalen deuren

Dubbele deur

Ben je op zoek naar een opvallende entree? Dan is een dubbele deur misschien wel iets voor in jouw huis. Openslaande deuren laten je welkom voelen. De dubbele deur is heel geschikt wanneer je een wat bredere ruimte hebt. Door de dubbele deur te plaatsen tussen de hal en woonkamer, creëer je twee aparte ruimtes maar behoud je toch de open sfeer in je woning. Gaat jouw voorkeur uit naar deuren die naar twee kanten openen, zonder kozijn? Ga dan voor dubbele taatsdeuren. Liever een kozijn? Dan zijn dubbele scharnierdeuren meer iets voor jou. 

Verschillende typen stalen deuren

Glaswand met stalen deuren

Van alle type stalen deuren is een volledige wand van staal met glas de meest opvallende optie. Ook hiermee kun je alle kanten op. Kijk maar eens op Pinterest. Een glaswand met stalen deuren is mooie oplossing voor een scheiding tussen twee ruimtes, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en leefkeuken of de hal en de woonkamer. Door het glas behoud je ruimte in je woning en blijf je met elkaar in contact.

Verschillende typen stalen deuren

Wil je weten welke stalen deuren het beste in jouw woning passen? Maak dan een afspraak bij de grootste stalen deuren showroom van Nederland! Onze adviseurs leggen je dan graag alle mogelijkheden uit.