X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Wat is een klassiek interieur?

Bij stalen deuren of wanden zijn we snel geneigd te denken aan een moderne of industriële uitstraling. Maar staal past in elke interieurstijl. Zo ook bij een interieur met een rijke uitstraling, symmetrie, orde en harmonie. In deze blog vertellen we je hoe je een klassiek interieur samenstelt. 

Materialen in een klassiek interieur

De materialen binnen een klassiek interieur stralen vaak luxe uit. Zware, velours gordijnen van het plafond tot aan de vloer, stoelen met houten armleuningen en bekleed met fluweel of leer. Een donkere houten vloer is een veel voorkomende vloer in de klassieke stijl. Wil je een ruimte een klassieke uitstraling geven, maar zie je het graag lichter? Dan is een marmeren vloer een chique alternatief. Een groot wollen tapijt maakt het helemaal af. 

Klassieke kleuren

Als het om kleur gaat, is het belangrijk te doseren en te combineren. Zilver en goud is prachtig in een interieur, maar je wilt natuurlijk niet dat het overheerst. Dit geldt ook voor donkere kleuren. Diep paars, bordeauxrood, donkerblauw: het zijn prachtige kleuren. Maar gebruik je ze teveel, dan krijgt het interieur een sombere uitstraling in plaats van klassiek. Creëer een elegante sfeer door één kleur te combineren met de juiste materialen. En met zilveren, gouden of misschien wel kristallen accessoires. Wist je dat we onze stalen deuren ook goud kunnen poedercoaten? Perfect voor een klassiek interieur!

Welke meubels passen bij een klassiek interieur?  

Grote, ronde vormen geven vaak een vorstelijke uitstraling aan je interieur. Zware ronde meubels zoals een houten salontafel met sierlijke zilverkleurige poten, een fluwelen poef met een gouden randje, twee heerlijke fauteuils met gekrulde armleuningen tegenover een grote gebloemde bank. Voor zowel de meubels als de accessoires geldt: de kunst van een klassiek interieur is alles dusdanig uitlijnen dat het een symmetrisch geheel wordt. 

Een klassiek interieur combineren

Klassiek wordt vaak gecombineerd met landelijk of modern. En met modern weten wij bij Thuis in Staal natuurlijk wel raad. Een strakke stalen deur van de hal naar een elegante, klassieke woonkamer bijvoorbeeld. Wij zien het helemaal voor ons! Mixen met stijlen mag. Doen! Uiteindelijk gaat het natuurlijk om jouw interieur en jouw smaak, en we weten allemaal dat daar niet over valt te twisten. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om staal met jouw interieur te combineren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.