X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Woontrends voor 2022

Het is al een tijdje heel normaal dat we vanuit huis werken, lessen volgen en soms zelfs digitaal met vrienden borrelen. Heeft dit invloed op de woontrends voor het nieuwe jaar? We zetten de woontrends voor 2022 voor je op een rijtje.

Retro is terug

Retro maakt een comeback. De retro stijl is kleurrijk: oranje, donkergeel, bruin en blauw. En het liefst mixen en matchen we deze kleuren. Bijvoorbeeld in de vorm van gekleurde behangetjes met abstracte prints of bloemen. Varieer niet alleen met kleur. Een mix van groovy materialen, vormen en structuren mag zeker niet ontbreken in een retro interieur. 

Woontrends voor 2022

De voordelen van kamerplanten

Planten brengen je interieur tot leven. Zeker nu we veel meer dan anders thuis zijn, mogen deze groene vrienden niet ontbreken. Kamerplanten staan niet alleen heel erg mooi in een woonkamer. Je haalt nog meer voordelen in huis. Kamerplanten…

  • … zorgen voor minder stress;
  • … dragen bij aan een goede luchtvochtigheid;
  • … verbeteren de akoestiek in huis;
  • … verminderen de kans op hoofdpijn;
  • … zorgen voor een betere concentratie.

Woontrends voor 2022

De thuiswerkplek blijft

Noodzakelijk thuiswerken heeft de afgelopen twee jaar vele ogen geopend. Voor veel bedrijven hoort thuiswerken bij ‘het nieuwe normaal’. En ook als dat niet zo is, jammer genoeg is het komend jaar nog niet zo vanzelfsprekend dat we níet meer thuis hoeven te werken. Kortom: de werkplek thuis blijft en wordt onderdeel van de woontrends voor 2022. Lees hier hoe je een sfeervolle en aangename werkplek creëert.  

Slimme meubels

Veel mensen wonen niet alleen in een huis. Ze werken, sporten en leren er ook steeds vaker. Gelukkig kun je met slimme meubels zorgen dat elke vierkante centimeter optimaal wordt benut. Een tafel op wieltjes rol je makkelijk aan de kant voor de yoga-oefeningen of de online dans- of karateles van je kind. Een slimme, op het eerste oog kleine, eettafel schuif je makkelijk uit. Handig als je er ook je laptop en studieboeken op uit moet stallen, of wanneer je eters krijgt. De klapstoeltjes die in de kast opgeborgen zijn, zorgen ervoor dat je gasten makkelijk aan kunnen schuiven. Blijven ze slapen? In een multifunctionele bank berg je dekens en kussen op én binnen een handomdraai maak je er een logeerbed van. 

Stalen deuren: van woontrend naar must-have

Stalen deuren zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. En dat zal in het nieuwe jaar niet anders zijn. Dat snappen wij van Thuis in Staal natuurlijk maar al te goed. Stalen deuren zijn tijdloos. En of je nou voor retro, neutrale kleuren of een totaal andere stijl gaat: stalen deuren matchen met elk interieur. 

Stalen deuren in jouw interieur? Bezoek onze showroom of neem contact op.