X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stookkosten beperken met stalen deuren

Het is vast niemand ontgaan dat de gasprijzen heel hoog zijn op dit moment. Niet verkeerd dus om het gebruik van gas te beperken. Wil je je stookkosten beperken met stalen deuren? Dat kan. Hoe je dat doet leggen wij je graag uit. 

Stalen scharnierdeuren tussen woonkamer en hal

In dit huis is het geheel ruim gehouden, maar toch is er de mogelijkheid de hal vanuit de woonkamer af te sluiten. Niet alleen om te voorkomen dat de jongste bewonertjes ongezien naar boven gaan, maar ook om stookkosten te beperken. Door de dubbele scharnierdeuren kunnen de ruimtes apart van elkaar verwarmd worden. Een verwarmde hal, trap naar boven en overloop is vaak geen must. En met jonge kinderen blijft er ook nog wel eens een slaapkamerdeur open staan. Zonde om die overdag te verwarmen als je daar alleen ‘s avonds en ‘s nachts komt.

Voorkom koude lucht

Bij sommige woningen bevindt de voordeur zich in de woonkamer of keuken. Er is geen entree, maar je wordt meteen verwelkomd in de living. Erg mooi en ruimtelijker kan bijna niet. Een nadeel aan het ontbreken van een entree is de koude lucht die de hele ruimte afkoelt zodra de deur opent. Als het buiten kouder is dan binnen, slaat de verwarming meteen aan als de deur opengaat. Zonde natuurlijk. Ben je op zoek naar een manier om je living ruimtelijk te houden, maar wil je toch je stookkosten beperken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een stalen deur in jouw woning.

Stoken op je werkplek

Stookkosten zijn er natuurlijk niet alleen thuis. Ook op je werkplek wil je graag een aangename temperatuur hebben. Stalen wanden en deuren geven een kantoor niet alleen een stijlvolle look, ze geven je ook de mogelijkheid een grote ruimte in meerdere ruimtes op te splitsen. En dat zonder het hokkerig te maken. Nu steeds meer mensen thuiswerken, is de kans groot dat niet het hele kantoor bezet is. Met een stalen wand en deuren hou je de warmte vast op de juiste werkplekken.

Stookkosten beperken met stalen deuren

Stalen deuren en thuiswerken

Werk je veel vanuit huis? Dan zit je misschien wel heel vaak in een aparte kamer met de deur dicht. Niet zo gezellig, maar als je deur openzet verdwijnt de kou uit je kantoortje in de de aansluitende ruimte. Dit kan natuurlijk anders. Sluit je werkplek af met stalen deuren en je hebt, zonder voor de mussen te stoken, meteen geen opgesloten gevoel meer. Zijn er meer mensen in huis? Dan zie je die ook nog eens voorbij komen. Gezellig! 

Warm douche, koud slapen

Vind je het fijn dat de badkamer lekker warm en je slaapkamer juist lekker koel is? Of vind je het juist niet nodig de badkamer te verwarmen? Zorg dan dat ze van elkaar te scheiden zijn. Door de deur in deze badkamer gesloten te houden, verwarmt de radiator alleen deze ruimte. Andersom is ook een mogelijkheid. Wil je toch beide ruimtes verwarmen, dan is het een kwestie van de deur openzetten. En of de deur nou open of dicht is, het blijft een prachtig geheel.

Stookkosten beperken met stalen deuren

Wil jij ook stalen deuren in jouw interieur? Bezoek onze showroom of neem contact op.