X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

‘De enkele telescoop schuifdeur brengt warmte in de ruimte’

Vraag offerte aan op basis van dit project

Een duurzame nieuwbouwwoning met veel daglicht, dat was de visie tijdens het ontwerpen van dit huis. De doorgang van de woonkamer naar de keuken is bij het ontwerp van het huis open om deze visie te realiseren. Het idee om deze doorgang volledig open te houden bleek echter niet ideaal: het geluid van de keuken galmde erg naar de woonkamer. Er moest een mooie maar functionele afsluiting komen. 

‘Via een vriendin kwamen wij in contact met Thuis in Staal. Zij is altijd erg ‘pietje-precies’ en was erg te spreken over het bedrijf. Ook onze ervaring met Thuis in Staal was erg prettig. Ze hebben een mooie showroom, dachten met ons mee en kwamen zelf met ideeën. Zeker dit laatste was voor ons een echte pré. Alle medewerkers zijn vriendelijk, nuchter en praktisch. Waar we in eerste instantie uitgingen van taatsdeuren, ontstond – na een bezoek van Thuis in Staal bij ons thuis – het idee voor een enkele telescoop schuifdeur. Een prachtige oplossing, als je het ons vraagt. Dankzij de schuifdeur behouden wij de openheid maar ervaren we minder geluid en ontstaat er een bepaalde geborgenheid.’ 

‘Ons hele huis hebben wij, met behulp van een architect, ontworpen en laten bouwen. We hadden een bepaalde visie voor het huis; een duurzaam ‘estate-huis’. Onze woonstijl zou ik omschrijven als modern, strak, maar wel warm. We hebben gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen en door het hele huis zie je veel grijs en wit. Voor de telescoop schuifdeur kozen we niet voor pik-zwart, maar voor RAL 9004 structuur. Iets ‘zwart-af’ af, met een subtiele warme gloed, zodat het niet te hard staat naast de rest van het interieur.’

De enkele telescoop schuifdeur is functioneel en stijlvol. Door de deur volledig of juist half open te zetten, ontstaat er een speels effect. De deur werkt geluiddempend en zorgt daarom voor een betere akoestiek, maar behoudt dankzij het glas wel een ruimtelijk effect. Daarnaast neemt de enkele telescoop schuifdeur geen ruimte in beslag. Minimalistisch, strak en rustig voor het oog.

Specificaties
Enkele Telescoop schuifdeur staal (2 schuivende panelen)
Deurdesign: George
Coating: RAL 9004 structuur
Handgreep: Koma – 1050 vanaf de vloer – Lengte: 200mm
Dikte pui: 30mm
Onderdorpel: 40mm
Zijkanten: 30
Glasliggers: 30
Bovenkoker: 40

Wil je ook meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Wil je meer informatie over onze stalen oplossingen? Vraag het ons gerust.