X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

‘De taatsdeur met zijlicht vormt een ware blikvanger!’

Vraag offerte aan op basis van dit project

In deze unieke maisonnette in Amsterdam Oost begon afgelopen september een nieuw hoofdstuk voor Yvo en zijn partner. De woningen van dit nieuwbouwproject vlakbij de Amstel hebben een speelse indeling. Bij binnenkomst in een smalle ingang en hoge hal leidt een trap je via de stalen taatsdeur van maar liefst 3.2 meter hoog naar de keuken op de eerste verdieping. Een waardige entree van een prachtige maisonnette!

Yvo:“Toen we wisten dat we het huis mochten kopen, zijn we gaan nadenken over de keuzes voor de meubels. We vonden een bijzondere tafel met allerlei asymmetrische en organische vormen. Wel merkten we dat we behoefte hadden aan advies en expertise van een binnenhuisarchitect. Zo kwamen we bij Studio Kuin terecht. René Kuin heeft voor ons de stalen trap in de keuken ontworpen. Ook de deur van de gang naar de keuken moest staal worden. Eerst zat hier namelijk een doodgewone deur, terwijl het plafond heel hoog is. Dat vonden we uiterst zonde. De taatsdeur met zijlicht die er nu zit, vormt een enorme blikvanger. Je ziet door het glas in de deur meteen de trap en het zorgt voor extra lichtinval in de kamer.”

De keuze voor een warme bronzen kleur voor de stalen deur en als accentkleur door de rest van de woning zorgt voor een harmonieus en knus geheel. Tijdens de zoektocht naar een geschikt bedrijf voor de stalen deuren vond Yvo Thuis in Staal. “De samenwerking met Thuis in Staal verliep erg soepel, met duidelijke afspraken en een snelle montage. Het resultaat is een huis dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en comfortabel. Van de hoge hal tot de open trap en de opvallende stalen deur van 3.2 meter hoog, elk detail draagt bij aan de unieke sfeer van ons thuis.”

 

“Ook met de afwerking van de stalen deur zijn we erg tevreden. Het glas zit op het frame gelijmd en deze is daarna gesealed. Dit geeft een perfecte afwerking aan de deur. Een stalen deur mag best ‘grof’ zijn, maar hier is de perfecte balans gevonden tussen grof industrieel en een verfijnde uitstraling.”

Specificaties

Glas: 33.1 gelaagd veiligheidsglas
Kleur coating: Anodic Bronze
Afmetingen dagmaat: Breed: 1513mm / Hoog: 3150mm
Design: door René Kuin
Onderdorpel: 60mm
Zijkanten, glasliggers en bovenkoker: 30mm
Handgreep: Horn, 1050mm vanaf de vloer, lengte: 200mm

Taatsbeslag meegecoat in de kleur van de deur

Wil je ook meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Wil je meer informatie over onze stalen oplossingen? Vraag het ons gerust.