X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Verschillende kleuren en typen coating

https://thuisinstaal.nl/blog/

Zwart staal en helder glas. We zien het vaak voorbij komen als het gaat om glazen deuren en wanden. Maar wist je dat er veel meer mogelijkheden zijn? We zetten de verschillende kleuren en typen coating voor stalen deuren voor je op een rijtje. En ook de mogelijkheden voor verschillende soorten glas vind je hieronder.

Verschillende kleuren staal

Standaard worden er bij ons verschillende RAL kleuren aangeboden. Dat zijn de antraciettinten 7016 en 7021, zwarttinten 9004 en 9005 en wittinten 9001 en 9010. Voor deze kleuren rekenen we uiteraard geen extra kosten. Heb je liever geen zwarte, witte of antraciete deur? Geen probleem natuurlijk. Andere kleuren regelt onze poedercoater voor je. Goud en brons zijn populaire kleuren, maar de kleurenwaaier van onze poedercoater kent geen grenzen.

Verschillende typen coating

Het is natuurlijk mogelijk te kiezen uit mat, glans of structuur. Structuur geeft het staal een extra robuuste look doordat de coating een fijne korrel heeft. Vingerafdrukken zijn hierdoor niet zichtbaar op het staal en toekomstige beschadigingen vallen minder op. Dit verklaart meteen waarom deze afwerking de meest gekozen is. Minder bekend, maar ook een hele mooie manier om deuren van kleur te voorzien is patineren. Patina-materiaal voorziet met kleuren en schakeringen staal van een stoere, roestige look.

Verschillende typen glas

Onze deuren worden standaard aangeboden met veiligheidsglas. Elk glas bestaat uit twee ruiten waartussen een onzichtbare folie is geplaatst. Spelende kinderen in en om huis? Hun voetbal kan zomaar eens keihard tegen de ruit knallen. Als de ruit kapot gaat er zullen geen scherven zijn. De folie houdt de scherven bij elkaar. 

Verschillende typen coating

Uiteraard zijn ook hierin verschillende mogelijkheden. Zoals rookglas. Dit is glas met een donkere tint. Het is in theorie helder glas, al is het in de praktijk toch moeilijk om er doorheen te kijken. Dat heeft te maken met de donkere tint in het glas, die maakt het lastig om te zien wat er aan de andere kant gebeurt. Rookglas wordt met name in badkamers veel gebruikt. Ook melkglas is een mogelijkheid. Melkglas laat licht door, maar je kunt er niet doorheen kijken. Ideaal als je op je privacy gesteld bent. Verder behoren Canale glas -gestreept figuurglas- en Engels draadglas -glas versterkt met draadwerk- ook tot onze mogelijkheden. 

Wil je weten welke kleur, soort coating of glas het best bij jouw interieur past? Neem dan contact met ons, wij adviseren je graag.