X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Wat is het verschil tussen een taatsdeur en een scharnierdeur?

Een stalen deur in je interieur, hartstikke mooi natuurlijk. Maar hoe weet je welke deur het meest geschikt is voor jouw woning of bedrijfspand? Om deze keuze te maken is het belangrijk te weten wat het verschil is tussen een taatsdeur en scharnierdeur. Wij leggen het je uit.

Wat is een taatsdeur?

Bij een taatsdeur bevinden de scharnierpunten zich zowel in de vloer als in het plafond. Dit maakt het mogelijk de vloer en het plafond tussen twee ruimtes door te laten lopen. Om dit te realiseren, bouwen wij een mechanisme in de vloer of deur. De scharnierpunten bevinden zich niet helemaal aan het uiteinde, maar op ongeveer een vijfde van de deur. Hierdoor opent de deur naar twee kanten tot negentig graden. Een taatsdeur valt niet in een kozijn, waardoor er altijd een minimale ruimte overblijft. De kans dat je kinderen hun vingertjes tussen de deur krijgen is zeer klein.

Wat is een scharnierdeur?

Een scharnierdeur opent naar één kant. Deze deur sluit naadloos af in een kozijn of, in geval van dubbele deuren, met de andere deur. Niet alleen goed voor isolatie en tegen geluid, je kunt  de deur ook voorzien van een slot. We lassen de scharnieren van de deur aan een nieuw kozijn, passend bij de stijl van je deur. Aan het kozijn bevestigen we vervolgens een sluitstrip waar de deuren tegen sluiten. Hier verwerken we handige magneten in, zodat de deuren goed sluiten. Niet alleen een praktische, maar ook nog eens een heel stijlvolle oplossing! 

De beste kwaliteit voor de beste prijs

Welke deur je ook kiest: je krijgt kwaliteit! We bouwen de stalen deur op uit kokerprofielen met een aanzicht van 30 mm. Je kunt ook kiezen voor een aanzicht van 5 mm tot 80 mm. Voor welk profiel je ook kiest, je deur krijgt aan twee kanten hetzelfde prachtige, aanzicht. Dit komt doordat we de ramen aan beide kanten in het stalen framewerk verlijmen. 

Naast het design staat de veiligheid uiteraard voorop. Alle deuren leveren we  met veiligheidsglas. De ramen zijn opgebouwd uit 3 mm glas, 1 laag folie en nog een laag glas van 3 mm. Hierdoor is het niet mogelijk om door de ruit heen te stoten. Zo voorkomen we schade aan de deur of snijverwondingen wanneer iemand een keer hard tegen de deur stoot. 

Heb je vragen of wil jij ook een stalen scharnierdeur of taatsdeur in jouw interieur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.