X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Zo richt je een grote ruimte sfeervol in

Grote ruimtes zijn natuurlijk prachtig en bieden een keur aan mogelijkheden qua inrichting. Maar soms kan het ook best lastig zijn, want hoe richt je een grote ruimte toch sfeervol in?

Grote meubels

Kleine meubels verdwijnen in grote ruimtes en komen daardoor niet tot hun recht. Denk daarom groots: een grote bank, grote stoelen, grote eettafel. En trek ik dit door in bijvoorbeeld een groot schilderij, grote vazen en misschien zelfs wel een mooie piano. Grote meubels vullen een grote ruimte beter en zorgen ervoor dat kamer niet leeg en kil oogt. 

Zo richt je een grote ruimte sfeervol in

Haal meubels van de muur af

We zijn vaak geneigd meubels tegen de muur aan te plaatsen. Niks mis mee natuurlijk en vooral in kleinere woonruimtes een logische keuze. Het is lastig als je geen loopruimte meer hebt omdat je bank middenin de kamer staat. Maar grotere ruimtes is het niet handig alle zitmeubels tegen muren aan te zetten. Je zit dan ver uit elkaar, wat betekent dat je hard tegen elkaar moet praten. Niet zo gezellig natuurlijk. Ook oogt een ruimte knusser als je de meubels van de muren afhaalt. En als de kamer groot genoeg is kun je vast met gemak nog om je meubels heenlopen. Leef je uit met de indeling en geniet van de ruimte.

Vloerkleed 

Vloerkleden verbinden losse elementen met elkaar en zijn echte sfeermakers. Over het algemeen denken we bij vloerkleden aan rechthoeken. Maar wist je dat je met een rond kleed de rechte lijnen van een kubistische bank, een rechthoekige eettafel en andere strakke meubels doorbreekt? Het maakt je interieur meteen een stuk zachter en spannender. Vloerkleden ogen niet alleen sfeervol, ze zorgen ook voor een meer prettige akoestiek. 

Zo richt je een grote ruimte sfeervol in

Roomdivider

Een grote ruimte leent zich vaak prima om meerdere hoekjes in te creëren. Met roomdividers kan dit zonder het ruimtelijke gevoel te verliezen. Je kunt hierbij denken aan een kamerscherm of een boekenkast, maar ook aan te tafel met planten of een stalen kast. Door een roomdivider te plaatsen ontstaan er hoogteverschillen in de ruimte, maakt je kamer meteen een stuk levendiger.

Onderbreek lange wanden

In grote ruimtes zijn vaak lange wanden te vinden. Soms onderbroken door ramen of deuren, maar soms ook niet. Hoe meer lange, blinde muren, hoe kaler het geheel. Onderbreken dus. Dat kan met mooie lange wandkast. Handig, want zo creëer je meteen flink wat opbergruimte.

Gebruik kleur

Warme kleuren laten een kamer kleiner lijken. Niet voor niets worden ze vaak gebruikt om een lange smalle ruimtes minder diep te laten lijken. Is een ruimte heel hoog en wil je het sfeervoller maken door het lager laten lijken? Verf dan het plafond een tintje donkerder dan de muren. Hierdoor lijkt het plafond iets ‘naar beneden te komen’. Om een ruimte optisch kleiner te laten lijken kun je ook de kleur van je plafond zo’n dertig centimeter door laten lopen op de muur. 

Zo richt je een grote ruimte sfeervol in