X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

‘De stalen schuifdeuren maken de ruimte af!’

Vraag offerte aan op basis van dit project

In dit Arnhemse herenhuis uit 1902 worden de authentieke ornamenten, klassieke details en houten vloeren volledig omarmd. Maar daarnaast zijn er veel moderne elementen te vinden, zoals de zwarte kranen, badkamer en de stalen schuifdeuren. Deze combinatie geeft het huis een unieke look én feel.

Lin: ‘We zijn hier naartoe verhuisd vanuit Ede. We misten het stadsleven en hadden behoefte aan meer reuring. In ons oude huis – een nieuwbouwhuis – hadden we stalen taatsdeuren. Staal wilden we ook zeker in ons nieuwe huis weer terug laten komen. Via een familielid kwamen we in aanraking met Thuis in Staal. En na een bezoek aan de prachtige showroom besloten we ervoor te gaan!’

,k

De stalen schuifdeuren zijn midden in de ruimte geplaatst, om zo een extra slaapkamer te creëren. De reden om te kiezen voor stalen schuifdeuren met glas? De lichtinval én het uitzicht van de slaapkamer. Dankzij de stalen deuren met glas, wordt optimaal gebruikgemaakt van het natuurlijke licht. Om wat meer privacy te creëren komen er binnenkort semi-transparante gordijnen voor de deuren te hangen. Zo blijft het licht behouden, maar wordt ook privacy gecreëerd.

‘Toen we hier kwamen wonen, was het huis nog niet goed geïsoleerd. Dit is nog steeds een verbeterpunt. Klimaatneutraal wonen voelt nog als een utopie, maar we streven naar een zo duurzaam mogelijk huis. Op de begane grond zouden we in de toekomst ook twee hoge, openslaande stalen taatsdeuren willen en ook andere deuren in het huis zouden op den duur vervangen mogen worden voor stalen deuren. Zo kunnen we ruimtes afsluiten, zonder warmte en de ruimtelijkheid te verliezen. Daarnaast zijn de stalen deuren ware eyecatchers voor het huis.’ 

Specificaties

Dubbele Schuifdeur staal, 1 bovenlicht
Afmeting dagmaat: 1844x3076mm
Afmeting bovenlicht: 1845x885mm
Deurdesign: Lucas
Coating: RAL 9004 structuur
Glas: 33.1 gelaagd veiligheidsglas
Handgreep: Rör R alle secties
Dikte: 21mm – Hart op 150mm vanuit de zijkant van de deuren.
Dikte pui: 30mm
Onderdorpel: 40mm
Zijkanten: 30
Glasliggers: 30
Bovenkoker: 40
L-profiel 85x85x3884mm

Wil je ook meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Wil je meer informatie over onze stalen oplossingen? Vraag het ons gerust.