X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

‘Veel wensen én eisen voor onze stalen deuren’

Vraag offerte aan op basis van dit project

In dit rijksmonument uit 1675 vind je in bijna elke ruimte staal. De woonstijl is te omschrijven als clean, maar met een moderne, opvallende twist. Zo is de basis rustig, zijn er veel oude elementen in combinatie met uitgesproken kleuren en prints én vind je er een volledig koninklijk blauw trapgat inclusief een toilet vol planten en jungle-elementen. Ondanks de ‘zachte’, traditionele uitstraling van buitenaf heeft het huis een duidelijk stoer en uitgesproken karakter van binnen. 

Roxanne: ‘Toen wij dit huis in 2019 kochten, hadden we veel plannen met betrekking tot de renovatie. Na een aantal bezoekjes van Monumentenzorg bleken onze originele plannen niet haalbaar. Na het meermaals wijzigen van onze wensen kwamen we toch tot een mooi compromis en kon de verbouwing, inclusief vele stalen maatwerkoplossingen, beginnen.’

 

 

‘Bij het ontwerpen van het interieur van ons huis, hebben we vooral de focus gelegd op de badkamer op de tweede verdieping. Hier hebben we een open badkamer die we af wilden schermen met luxe, stalen deuren. De stalen deuren in deze badkamer zijn een ware blikvanger geworden. Ze maken de ruimte! De plek waar de deuren moesten komen, heeft een moeilijke vorm en geen rechte muren. Na het bezoeken van verschillende leveranciers kwamen we bij Thuis in Staal terecht. Het eerste contact was fijn en we konden veel inspiratie opdoen in de mooie showroom! We hadden best veel eisen, maar ze stonden overal voor open. Het is dan ook niet alleen bij deze ruimte gebleven.’

 

 

Op de begane grond vind je verschillende deuren. Zo zijn ook de oude garagedeuren behouden. Deze geven veel karakter aan de ruimte, maar laten ook veel kou door. Daarom is ervoor gekozen om vóór deze garagedeuren dubbele stalen taatsdeuren te plaatsen. Zo zijn de garagedeuren nog steeds te zien, maar is de ruimte minder tochtig. Het contrast van de oude garagedeuren en de moderne stalen taatsdeuren is uniek en karakteristiek voor deze ruimte. Wanneer je de trap oploopt naar de eerste verdieping, kom je langs een stalen balustrade en een vast paneel bovenaan de trap. Op iedere verdieping is Thuis in Staal duidelijk rijkelijk vertegenwoordigd. 

 

 

Specificaties

Pos 1. Trapleuning – bgg/1e
Coating: RAL 9005 structuur

Pos 2. Balustrade (E) recht met glas met hoekverbinding
Type glas: 44.2 gelaagd veiligheidsglas
Coating: RAL 9005 structuur

Pos 3. Balustrade (F) recht met glas
Type glas: 44.2 gelaagd veiligheidsglas
Coating: RAL 9005 structuur

Pos 4.
Enkele Paumelledeur RVS, 2 zijlichten type 40
Deurdesign: George – Zijlichtdesign: George
Coating: RAL 9005 structuur
Handgreep: Horn – midden gecentreerd – Lengte: 200mm
Veiligheidsglas 8mm 33.1 met coating antikalk
Dikte pui: 30mm
Onderdorpel: 30mm –
Zijkanten: 30
Glasliggers: 30
Bovenkoker: 30 –

Pos 6. Trapleuning -1e/2e
Coating: RAL 9005 structuur

Wil je ook meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Wil je meer informatie over onze stalen oplossingen? Vraag het ons gerust.