X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen schuifdeur en stalen vouwwand: horizontale oplossingen

Met stalen deuren kun je alle kanten op. Figuurlijk, maar ook letterlijk. De meeste stalen deuren open je door de duwen of te trekken. Maar een stalen schuifdeur en een stalen vouwwand (ook wel harmonicadeur) open en sluit je in een zijwaartse beweging. We nemen deze stalen deuren met horizontale opening onder de loep.  

Stijlvolle, lichte afscheidingen

Zowel een stalen vouwwand als een stalen schuifdeur (al dan niet in combinatie met stalen panelen) leent zich er perfect voor om één grote ruimte op te delen in twee afzonderlijke delen. Of juist om van twee ruimtes één grote ruimte te maken. Óf als lichte opening en buitenafscheiding van een veranda of serre.  

Stalen schuifdeur en stalen vouwwand: horizontale oplossingen

Stalen deuren met horizontale beweging

Een stalen schuifdeur beweegt uitsluitend horizontaal. Hierdoor werkt hij ook ruimtebesparend: het is mogelijk om rondom de deuropening spullen te plaatsen. Ook een vouwdeur gaat efficiënt om met ruimte, maar op een iets andere manier: de panelen van de vouwwand vouwen bij openen uit naar één zijde. Bij gedeeltelijke opening ontstaat er daardoor een speels effect, met openingen aan de bovenzijde. 

Stalen schuifdeur en stalen vouwwand: horizontale oplossingen

Stalen schuifdeur en stalen vouwwand: strak afgewerkt

Zowel een stalen schuifdeur als een stalen vouwwand is extra strak afgewerkt. Beide stalen deuren bevestigen we standaard aan een rail aan het plafond en zonder ondergeleider (drempel). Stalen schuifdeuren kunnen we zelfs tussen twee wanden laten verdwijnen.    

Extra praktische oplossingen

Onze stalen deuren zijn niet alleen échte eyecatchers, ze zijn ook lekker praktisch. Zo is het mogelijk om de stalen vouwwand per paneel vast te zetten, door middel van een zogeheten kantespagnolet. Maar ze zijn meer dan gemakkelijk te openen en sluiten. Dankzij extra stevig glas wat tegen een stootje kan en de speciale poedercoating die krassen en kleurvervaging op het staal voorkomt, staan zowel onze stalen schuifdeuren, als stalen vouwwanden voor jarenlang woonplezier. 

Meer weten over de mogelijkheden van een stalen deur met horizontale opening, op maat gemaakt? Zie:

Of vraag direct een offerte aan.