X
Bel ons nu op 0342 - 49 11 00

Stalen deuren en vloerverwarming: alles wat je moet weten

Zijn stalen deuren ook mogelijk als je vloerverwarming hebt? Die vraag stellen jullie onze experts regelmatig. Het antwoord is ja! In alle gevallen kunnen wij bij Thuis in Staal de stalen deuren plaatsen. Wij leggen in deze blog uit of en zo ja, waar je bij bepaalde typen deuren rekening mee moet houden.

Stalen scharnierdeuren en vloerverwarming

Een scharnierdeur bestaat uit een stalen deur en een stalen kozijn. De scharnieren zitten – in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij een taatsdeur – in het kozijn. Voor de montage zijn er geen werkzaamheden in de vloer nodig. Bij het leggen van de leidingen of bij de montage van de deur, hoef je dus geen rekening te houden met de vloerverwarming.

Stalen schuifdeuren en vloerverwarming

Schuifdeuren bevestigen wij – in vrijwel alle gevallen – aan de muur of het plafond. En de schroeven die we gebruiken bij de bevestiging van de geleiders, zijn niet lang genoeg om in de buurt te komen van de vloerverwarmingsleidingen. Ook in dit geval kunnen de monteurs probleemloos de deuren plaatsen.

Stalen taatsdeuren en vloerverwarming

Bij stalen taatsdeuren moeten we wél rekening houden met de vloerverwarming. De scharnierpunten van een taatsdeur komen namelijk in de vloer en het plafond.

Ligt er al vloerverwarming?

Geen probleem! Tijdens het plaatsen nemen onze monteurs speciale apparatuur mee. Zo kunnen ze precies bepalen waar de vloerverwarming ligt. Komt het toch voor dat er een leiding nét op de plek van het scharnierpunt ligt, dan hebben we daar speciale plaatjes voor. In plaats van 3,5 centimeter hoeven wij dan slechts 0,8 centimeter in de vloer te boren.

Onze stalen taatsdeuren zijn ook mogelijk met de scharnieren van FritsJurgens. Het scharnier verwerken wij in de deur. Bij stalen deuren met een FritsJurgens-scharnier boren we standaard 1 centimeter in de vloer.

Heb je nog geen vloerverwarming?

Voor wie vloerverwarming krijgt en (in de toekomst) stalen deuren wil, raden wij aan om bij het leggen hier alvast rekening mee te houden. Als de leidingen 15 centimeter van de kant liggen, dan hebben we later alle ruimte bij het plaatsen. Natuurlijk nemen onze experts dit ook met jou door in het voortraject.

Zoals je inmiddels gelezen hebt, gaan stalen deuren en vloerverwarming hartstikke goed samen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Thuis in Staal? Kom gerust eens langs in onze stalen deuren showroom en/of vraag ons magazine aan.

Dus denk je na over stalen deuren in de badkamer of andere stalen designs? De deuren van onze showroom staan altijd voor je open. Je kunt zonder afspraak rondkijken, maar op drukke momenten kunnen we niet garanderen dat een adviseur genoeg tijd heeft om alles rustig uit te leggen. Plan voor de zekerheid via deze link een tijdstip met een adviseur in, dan zien wij je binnenkort!

Je vindt de showroom op de Mercuriusweg 8 in Barneveld. Voor de deur hebben wij genoeg gratis parkeerplaatsen.